Dota2 Terimleri – Oyun İçi Kısaltmalar

1559

Dota2 Terimleri – Oyun İçi Kısaltmalar , terimler sözlüğüne ek olarak oyunun heyecanı ve hızı ile ilgili olarak kullanılan kısaltmalar vardır. Dota2 Terimleri – Oyun İçi Kısaltmalar rehberinde de bu kısaltmaları detaylı olarak bulabilirsiniz. Hero’ların isim kısaltmalarını diğer rehberde bulmak mümkün. Burada sadece oyun için kısaltmalar mevcut.

AC: Assault Cuirass eşyası.

AFK: Away from keyboard. Bilgisayar başında olmayan oyuncular için kullanılır.

AOE: Area of effect. Alan etkili olan yetenekler veya büyüler için kullanılır.

BB: Buyback. Para ile yeniden doğmak.

BD: Back door. Düşman kulesine veya binasına yakınında müttefik birimleri olmadan saldırma anlamında kullanılır. Steam öncesi Dota’larda tavlada vurkaç’ın yasak olması gibi BackDoor’da Türk oyunlarında bir ara yasaktı. Oyun da aslında backdoor’u zorlaştıracak önlemler alıyor.

BF: Battle Fury eşyası veya Butterfly eşyası. Genelde Fury için kullanılır.

BG: Bad game. Kötü oyundu. Oyun sonunda beğenmediğiniz oyunlar için kullanılır.

BKB: Black King Bar eşyası.

BM: Blade Mail eşyası

BRB: Be right back. Birazdan geri döneceğim.

DC: Disconnect. Oyundan düşmek.

GEM: Gem of True Sight eşyası.

GG: Good game. Güzel oyundu. Oyun bitiminde beğendiğiniz oyunlar için kullanılır.

GL: Good luck. Bol şans. (GLHF olarak da kullanılır.)

GTG: Got to go. Gitmem lazım.

HF: Have fun. İyi eğlenceler. (GLHF olarak da kullanılır.)

IDC: I dont care. Umrumda değil.

IDD: Indeed. Aynen, katılıyorum.

IDK: I dont know. Bilmiyorum.

L2P: Learn to play. Oynamayı öğren.

MKB: Monkey King Bar eşyası.

OMW: On My Way. Yoldayım, geliyorum.

ROS: Roshan’ın kısaltmasıdır, takım arkadaşlarınıza Roshan’ı öldürmek için yardım çağrısında bulunmak veya o bölgeyi kontrol etmek için yazılabilir.

SPECTER: Aghanim’s Specter eşyası.

SY: Sang and Yasha eşyası.

TARAS: Heart of Tarrasque eşyası. Türk oyunlarında daha çok Tarak olarak kullanılır.

VG: Vanguard eşyası.

WP: Well played. İyi oynadınız. Çekişmeli geçen iyi oyunlar için kullanılır. Bir diğer kullanımında oyun sırasında mesela Pudge çok kritik bir hook hareketi ile takım arkadaşını kullandı, güzel hareketti anlamında da sık sık kullanılır.

Dota2 Terimleri – Oyun İçi Kısaltmalar ve diğer Dota2 rehberlerine buradan ulaşabilirsiniz.