League of Legends: 9.13 Yamasından Öne Çıkanlar

252

9.13 yaması oyundaki yerini aldı. Bu yamayla beraber League of Legends, tıpkı Dota’da olduğu gibi satranç vari bir oyun modu olan Taktik Savaşlarını da topluluğa sunmuş oldu. Bunun yanı sıra yeni şampiyon Qiyana ile dikkat çeken yamadaki öne çıkan birkaç değişikliği de kısa başlıklar altında inceledik.

QIYANA OYUNA SÜRÜLDÜ

            9.13 yaması yeni şampiyonu da beraberinde getirdi. Qiyana, Zed’in çıkışından beri yaklaşık 7 senelik süreçte ilk fiziksel hasara dayalı suikastçı oldu. Haritada bulunduğu bölgenin yapısına göre değişik özellikler kazanan şampiyonun tam olarak nasıl bir metada varlık göstereceği henüz belli değil. Ancak eğlenceli ve çok yönlü oynanışı ile kendisine özgü yetenek kiti sayesinde birkaç hafta oyuncuların sıkça deneyeceği bir şampiyon olacak gibi görünüyor.

UDYR DEĞİŞİKLİĞİ

            Udyr ultiye sahip olmaması ve tüm yeteneklerine beş defa puan verebilmesiyle türünün tek örneği olarak oyunda yaklaşık on senedir yerini koruyor. Tabi bu kendine özgü mekanik, Udyr’e birtakım dezavantajlar da getirebiliyor. Örneğin en ufak bir güçlendirmede metanın zirvesine otururken, yine küçük bir dengeleme ile unutulan şampiyonlar arasına girebiliyor. Riot Games yeni yamayla beraber Udyr’in kendine özgü mekaniklerini biraz daha farklı bir hale getirdi. Artık yeteneklerine altışar seviye atlatabilen Udyr bu sayede 18. seviyede bir yeteneğini hiç açılmamış bırakma özelliğine de sahip oldu.

HASAR YAZILARINDA YENİLİK

            Hasar yazıları uzun zamandır güncelleme konusu olmayan ufak detaylardan biriydi. Nitekim oyun karmaşıklaştıkça oyuncuların vurduğu veya aldığı hasarın detaylarını anlık olarak görme isteği de artmış oldu. Son yama ile birlikte Riot Games savaş sırasında daha rahat okunabilen bir text sistemine geçmiş oldu. Artık fiziksel hasarlar turuncu, büyü hasarları mavimsi ve gerçek hasarlar beyaz olarak gözükecek. Kritik vuruşların hasar göstergeleri ise daha büyük ve net bir animasyonla sergilenecek.

            Yama ile beraber Arcade kostüm serisine Caitlyn, Kai’Sa, Yasuo ve yeni şampiyon Qiyana için olmak üzere eklemeler de geldi. Son dönemde sıkça tanık olduğumuz üzere yine içlerinden bir tanesi(Caitlyn) Prestij özel serisi için de tasarlandı.

Yorum yaz.

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen isminizi yazınız