League of Legends: 9.14 Taktik Savaşları Yaması

173

Taktik Savaşları modunun ilk özel yaması oyundaki yerini aldı. Modun gereği yama çok kapsamlı olmasa da getirilen önemli yenilikleri inceleme altına aldık.

TAKTİK SAVAŞLARI ARTIK DERECELİ OLACAK

Taktik Savaşları modunun oyuna hızlı girişinin ardından vakit kaybetmeden dereceli moda da hazırlıkları tamamlanmış oldu. Sisteme göre her maçta ilk dört sıraya girebilen oyuncular puan kazanırken, kalan oyuncular da bozgun almış gibi puan kaybedecek. Tabi maçtaki 8 oyuncudan en fazla cana sahip olarak karşılaşmayı tamamlayanlar, diğerlerine göre daha yüksek puan elde edecek. Ayrıca bu modda yerleştirme maçları da olmayacak. Yani 100 puana ulaşıldığında bir sonraki lig veya kümeye yükselecek olan oyuncular, sınırı aşan miktar kadar da yeni konumlarında fazladan puan edinmiş olacak. Buna karşın 0 puandaki bir oyuncu ise tek puan kaybettiği takdirde alt lig veya kümeye düşecek.

TWISTED FATE EKLENDİ

            İki altın değerinde olan Korsan-Büyücü temalı şampiyon Twisted Fate yeni yama ile beraber Taktik Savaşları modundaki yerini aldı. Şampiyonun korsan sınıfına uygun görünmesi için tıpkı Graves, Miss Fortune ve Gangplank için olduğu gibi Bilgewater temalı kostümü oyuna sürüldü. Özel yeteneğine gelirsek tıpkı Sihirdar Vadisindeki W yeteneği gibi Twisted Fate üç karttan birini seçip rakibine atıyor. Sarı kart hedefi sersemletiyor, kırmızı kart alan hasarı bırakıyor ve mavi kart Twisted Fate ve arkadaşlarının manasını dolduruyor. Yeni şampiyonun moda dahil olmasıyla 2. seviyede Korsan kompozisyonuna ulaşmak da artık kolaylaşmış oluyor.

SALDIRI HIZI MEKANİKLERİNDE DEĞİŞİKLİK

            Saldırı hızı, oyunda mana dolumuna etki etmesi ve bu sayede yeteneklerin kullanımını sağlaması sebebiyle şampiyon fark etmeksizin en önemli özellik olarak karşımıza çıkıyordu. Ancak artık farklı bir mekaniğe sahip olacak. Riot Games tüm saldırı hızı artışı veren eşyaları ayrı bir yüzdeli değil, eşya sahibinin taban saldırı hızına endeksli olarak artıracak hale getirdi. Bu da düşük saldırı hızı olan şampiyonlarda eşyanın faydasını azaltırken yüksek saldırı hızı olan şampiyonlarda daha etkili olmasını sağlayacak. Kısacası artık büyücü şampiyonlara Guinsoo’nun Hiddeti yapılmadan önce oyuncuların iki kez düşünmesi gerekecek.

SPATULA’NIN BİRLEŞME GÜCÜ ARTIRILDI

            Ana eşyalar içinde oyuncuların en çok edinmeye çalıştığı şeyin Spatula olduğu bir gerçek. Ancak bu eşyanın kullanımı şampiyonların kökenlerini değiştirmek üzerine olmasına rağmen neredeyse tüm oyuncular çift Spatula elde edip fazladan bir şampiyon slotu kazanmaya uğraşıyor. Riot Games bu özelliği oyundan kaldırmak istemese de Spatula’nın diğer getirilerinin geri planda kalmasından da pek memnun olmamışa benziyor. Bu sebeple artık eşyanın birleşme sonucunda sağladığı özelliklerin neredeyse iki kat artması sağlanıyor. Örneğin Youmuu’nun Hayaletkılıcı edinildiğinde sahibine Suikastçı özelliği verirken 20 yerine 40 saldırı gücü sağlıyor olacak. Bu da Spatula’nın çiftlenmeden de kullanılma oranını oldukça artıracak gibi görünüyor.

Yorum yaz.

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen isminizi yazınız