League of Legends: Taktik Savaşları En Güçlü Eşyalar

251

Taktik Savaşları alternatif oyun modunun gelmesinin üzerinden birkaç hafta geçmesiyle birlikte yavaş yavaş faydalı şampiyonlar ve kuvvetli kompozisyonlar keşfedilmeye başlandı. Ancak oyunda geri planda kalsa da özellikle geç oyuna birçok unsurdan daha fazla etkisi olan eşya dizilimlerine dikkat etmekte mutlaka fayda olacaktır.

SPATULA KAPMACA

            Spatula oyuncuların erken oyunda kapmaya çalıştığı, hatta tur ortalarındaki şampiyon seçimine öncelikli girebilmek adına ilk turlarda uğurunda fazlaca hasar almayı göze aldığı bir eşya olarak dikkat çekiyor. Eşyanın tek başına bir getirisi olmasa da kendisi ile birleştiğinde fazladan bir şampiyonu savaşa sürme olanağı; diğer eşyalarla birleştiğinde ise köken ya da sınıf ekleme özelliği bulunuyor. Bu sebeple oyuncuların başlangıç özellikleri ve kuralları yeniden oluşturabildiği bu eşyayı ilk sıraya koymamız yanlış olmayacaktır.

GUINSOO’NUN HİDDETİ İLE DAHA FAZLA ULTİ

            Guinsoo’nun Hiddeti normal oyun modlarında kullanıcı havuzu dar olsa da Taktik Savaşları modunda şüphesiz her şampiyonun üzerinde görülmek istenecek bir eşya olarak değerlendirilebilir. Oyunun temel mekaniği gereği her şampiyonun ultilerini ve pasiflerini kullanabilmeleri için mutlaka vuruş yapmaları gerekiyor. Katlanarak artan saldırı hızı özelliği sayesinde Guinsoo’nun Hiddeti, sahibine daha hızlı vuruş yapma ve ulti kullanmak için gereken manayı daha hızlı sürede biriktirme olanağı sağlıyor. Büyücü ve Elementalistlerin her vuruşta çif mana tutarı kazandığını da düşünürsek eşyanın bu kompozisyonların vazgeçilmezi olacağını söylemek hiç de yanlış olmayacaktır.

SHOJIN’İN MIZRAĞI İLE UYUM

            Güçlü ultiye sahip olsa da bazı şampiyonlar için saldırı hızı eşyalarını, özellikle de Guinsoo’nun Hiddeti gibi önemli bir unsuru kullanmak parlak bir fikir olmayabilir. Örneğin Garen, Darius, Mordekaiser gibi etkili ultilere sahip olan ancak manalarını tanklık özellikleri ile dolduran şovalyeler için Shojin’in Mızrağı oldukça etkili bir alternatif olabiliyor. Ancak eşyanın en verimli olduğu durum ise muhtemelen Rengar veya Volibear gibi yeteneği ile de fiziksel hasar vurabilen şampiyonlar oluyor. Eşyanın hem mana kazandırma özelliğini, hem de sağladığı yüksek saldırı gücünü kullanabilen bu şampiyonlar tek başlarını takımlarını sırtlayabiliyor.

BOMBARDIMAN TOPU İLE SONSUZ MENZİL

            Menzilli şampiyonların haritanın sonuna kadar ulaşabilen saldırı özelliği sağlayan bu eşyanın, modun ilk geldiği dönemde değeri pek anlaşılamamıştı. Can sıkıcı Yordle kompozisyonlarına karşı saldırılardan sıvışılmasını imkansız hale getirdiğinden tercih edilen eşya şu an metanın bir numaraları arasında yer alıyor. Sadece %100 isabet sağlama özelliği değil ayrıca şampiyonların menzillerini de iki katına yükseltiyor ki bu özellik yakın dövüşçü şampiyonlar için de geçerli hale geldiğinde gerçekten durdurulması çok zor Suikastçılar veya Kılıç Ustaları ortaya çıkabiliyor. Tüm bunların dışında verdiği temel yüksek saldırı hızını da ekleyelim. Yukarıda bahsettiğimiz üzere saldırı hızının son derece önemli olduğu oyunda iki de işlevsel özellik sağlayan bu eşyanın edinilmesi oldukça avantaj sağlayabiliyor.

Yorum yaz.

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen isminizi yazınız