League of Legends: Yeni Hextech Kompozisyonu

334

Taktik Savaşları dereceli moduyla popülerliğini her geçen gün artırırken Riot Games de yeni bir köken grubu olan Hextech ismiyle anılan gruptaki dört yeni şampiyonu oyuncuların denemesine sundu.

YENİ GELEN ŞAMPİYONLAR

            Sırasıyla 1’den 4’e kadar bedelli olmak üzere Camille, Jayce, Vi ve Jinx oyuna eklenmiş oldu. Yeni şampiyonların sınıfları ise yine sırasıyla Kılıç Ustası, Şekil Değiştirici, Dövüşçü ve Silahşör olarak düzenlendi. Şampiyonların yeteneklerini kısaca özetleyecek olursak;

Camille: Düz vuruş yapmakta olduğu rakibini yerine sabitler ve ekstradan hasar bırakır.

Jayce: Yakın menzilden uzakçıya dönüşerek rakibini geriye doğru savurur. Dönüşmenin ardından kısa bir süre boyunca maksimum saldırı hızına ulaşır.

Vi: Haritadaki en uzak birime doğru sıçrar ve yoluna çıkan tüm rakipleri geri savurur. Hedefine ulaştığında rakibini havaya sıçratır ve yüksek hasar bırakır.

Jinx: Jinx mana kullanarak değil aldığı skorlarla yeteneğini aktif eder. Herhangi bir anda skor aldığında saldırı hızı kazanan şampiyon silahının roketatarını aktif ederek alan etkili vuruşlar yapmaya başlar. 

HEXTECH GÜÇLENDİRMESİ

            Yeni köken tabi ki beraberinde yeni bir güçlendirme ve buna bağlı olarak farklı bir mekaniği de getirmiş oldu. Son dönemde oyuncuların eleştirel bir şekilde “Eşya Savaşları” ismini taktığı modda Riot Games adeta nispet yaparcasına ilginç bir güçlendirme tasarladı. 2/4 şeklinde gruplanan yeni özellikte Hextech güçlendirmesi rakibin rastgele iki eşyasının özelliklerini kapatıyor. Dört şampiyona ulaşıldığında ise kapatılan eşya sayısı da dörde yükseliyor. Hextech kompozisyonu metadaki eşya bağımlılığını ortadan kaldırmasa da en azından tek bir taşıyıcıya eşyalarını dizen rakipler için oldukça etkili bir karşı strateji oluşturacaktır.

MEVCUT STRATEJİLERLE UYUMU

            Yeni şampiyonlar yukarıda da bahsettiğimiz üzere mevcut sınıfların dördüne ekleme de yapmış oldu. Burada son dönemin meta Hakimi sınıfları olan Silahşor ve Sekil Degisitirici için ayrı parantez açmakta fayda var. Erken oyunda 2 silahşöre kolayca ulaşılsa da Graves’in orta oyunda hızlı şekilde düşmesi, oyuncuları dörtlü güçlendirmeye ulaşmaktan caydırıyordu. Bu acıdan Jinx güzel bir alternatif oluşturarak bu metanın kuvvetlenmesinde önemli rol oynayacak gibi görünüyor. Benzer şekilde Shyvana ve Aurelion Sol ikilisinin gücü de oyuncuları Şekil Değiştirici stratejisine fazlaca itmeye başlamıştı. Oyuncuların Jayce gibi 2 altın değerinde bir alternatif bulması, bu stratejinin daha da yaygınlaşacağının en önemli göstergesi olacaktır.  

Yorum yaz.

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen isminizi yazınız