MSoG’de Savaşçıları Kontrol Etme Rehberi

1367

MSoG ’de Korsan Savaşçınızla yeni başlayanları bombalamaktan sıkıldınız mı? Zırhın stratosfere kadar yükselmesini görmeyi seviyor musunuz? O zaman Mean Streets of Gadgetzan’’da Savaşçınızı nasıl kontrol edebileceğinize dair bir rehber sunalım.

MSoG ’de Temel Liste

Hortum/İntikam/Dövüş/Tahrip Eden Gul

(Whirlwind/Revenge/Brawl/Ravaging Ghoul)

AoE seçenekleriniz Hortum, İntikam ve Gul kart seçimlerinde Acının Rahip Yardımcı (Acolyte of Pain) ise güzel bir şekilde eşlenebilir. Dövüş kontrolsüz tahtada hüküm sürmek için idealdir ama her zaman rakibinizin en büyük ve en kötü minyonunun hayatta kalma riski vardır. Bununla başa çıkacak bir şeyleriniz olduğundan emin olun.

Uygula/Kalkan Vuruşu/Gorehowl/Öfkeli Savaş Baltası

Execute/Shield Slam/Gorehowl/Fiery War Axe

Temel tek hedef kaldırmanız için Uygula ve Kalkan Vuruşu en ucuz seçenekler arasındadır. Eğer size ölüm sağlamazlarsa, Gorehowl ve Öfkeli Savaş Baltası sadece ortadan kaldırmak için kullanılmalıdır.

Justicar Truheart/Kalkan Bloğu/Sokak Zırhçısı

Justicar Trueheart/Shield Block/Alley Armorsmith 

Justicar Trueheart, 4 zırh için iki mana kolaylıkla  kontrolden çıkarabileceği ve ne kadar zırh alabileceğinize dair bir tepe noktası olmadığı için temel zırh üreticiniz olacaktır. Kalkan Bloğu aynı zamanda oyunun ortasında kart dögüsü için oldukça iyiyken Zırhçı size zorh verme kabiliyeti olan Alaycı (Taunt) minyondur.

Patlama/Acının Rahip Yardımcı

Bash/Acolyte of Pain

Kart seçmede en iyi seçeneğiniz olarak Patlama (Bash) Uygula (Execute) için mükemmel bir aktifleştiricidir. Rahip Yardımcısı (Acolyte) rakiplerinize rahatsızlık verirken sizin için büyük bir üreticidir.

Mulligan

Öfkeli Savaş Baltası tabi ki de açılış elinizde görmek isteyeceğiniz bir karttır. Korsan destesi karşısında Tahrip Eden Gul (Ravaging Ghoul) Patches ve Southsea Deckhand gibi başlangıç minyonlarını temizlerken tahtanın diğer tarafına uğraşmanız gereken kartlar yerleştirir.

Zor Sayılanlar

Midrange Jade Shaman: MSoG’nun Shaman versiyonu  her şeyden biraz (aslında baya) yapabilir. Oyunun başında hakimiyet kurmak için Korsan paketi, Lav Patlaması (Lava Burst) gibi güçlü doğrudan hasar büyüleri, Hex gibi çeşitli kaldırıcıları, Ruh Pençelerine (Spirit Claws) vuran ve güçlü Yeşim Golemleri (Jade Golems) oluşşturma yeteneğini göz ardı etme karşılığında Büyü Hasarı minyonları (Spell Damage) ile iyi şekilde eşleşen Şimşek Fırtınası (Lightning Storm) gibi AoE’leri vardır. Unutmayın eğer birini kaybederseniz, rakibiniz sizi yenecektir. Ben Brode bunu yaptı.

Korsan Savaşçı (Pirate Warrior): Kontrol Savaşçısı (Control Warrior) oyunun ilerleyen aşamalarında öfkeli destelerin gönderebileceği her şey ile mücadele edebilse de hala oyunun başlarında kuzeninin yapabileceği büyük hasarlara karşı savunmasızdır.

Mucize Hırsızı (Miracle Rogue): Kontrolsüz kalan Mucize Hırsının (Miracle Rogue) patlama potansiyeli her zaman zırhınız erişiminin ötesine çıkana kadar sizi bir vurma riskini taşır. Yine de Saklamış (Concealed), 20/20 Arayan Maceracı (Questing Adventurer) bile Hotrum/İntikam+Uygula (Whirlwind/Revenge+Execute) kombosu karşısında kaybedebilir.

MSoG ’de Teknik Seçimler

Kirli Sıçan (Dirty Rat): Bu kart mevcut metada rakibinizin güçlü Savaş Çığlığı (Battlecry) minyonlarından birini, örneğin Reno Jasckson’ı çekebilme ve hızlı bir şekilde yok edebilme kabiliyetinden dolayı oldukça popülerlik kazandır. Sıra 2’de veya çıkacak kardı nötralize edebileceğiniz kaldırma seçeneği olmadan asla oynanmamalıdır. Yetenekli oyuncular rakiplerinin elinde hangi kar olduğunu takip ederken eğer ellerinde bu kartı saklıyorlarsa oyunu bitirme olasılıkları oldukça yüksektir.

Ölüm Kanadı/Grommash Hellscream (Deathwing/Grommash Hellscream): “Yorgunluktan ölene kadar bana vursunlar” dışında bir savaş planıyla Kontrol Savaşçısıyla oynamak isterseniz bu kartlardan biri veya ikisi de oyunu (kontrol destesi için) hızlı bir şekilde bitirmek için mükemmel bir seçenek sunabilir.

Asidik Bataklık Çamuru/Harrison Jones (Acidic Swamp Ooze/Harrison Jones): Yükseltilmiş 7/4 Arkanit Orakçı (Arcanite Reaper) yok edilmek istemiyor musunuz? Bu işer yarar silah kaldırıcı kartları toplayın. Harrison Jones genellikle, kart seçme potansiyeli ve düzgün istatistiklerinden dolayı Kontrol Savaşçısı ile iyi bir şekilde çalışır.

Heathstone ile ilgili  diğer başlıklara buradan ulaşabilirsiniz.